Ontstressen en stoppen van de manipulatie in bedrijfsleven

Ontstressen van medewerkers betekent ruimte en vertrouwen geven aan hen. Dit is moeilijk voor managers die controle willen houden vanuit hun eigen kwetsbaarheid en onzekerheid. Ook hebben managers hun management stijl vaak weer afgekeken van vorige generatie managers. De huidige tijdsgeest vraagt evenwel om het roer drastisch om te gooien en vanuit vertrouwen en respect te handelen in plaats van wantrouwen en dominantie.

Manipulatie technieken

Elke werknemer en werkgever relatie heeft een afhankelijkheid in zich. Dit is met name voelbaar tussen managers en medewerkers die rapporteren. Vaak worden er tactieken gehanteerd die de medewerker uit zijn balans halen.

Angst

Zodra het management angsten, paniek of onzekerheid in de wereld brengt, haalt dit medewerkers uit hun kracht; Angst zichtbaar maken in een sterk team resulteert in een nog sterker team. Angst voeden in een zwak team werkt niet bevorderlijk en is niet het bindmiddel. Leer uw team te ontstressen.

Structuren en weining ruimte

Wanneer het management te veel structuur, procedures en rapportering in het leven roept dan kan het zijn dat medewerkers het gevoel krijgen niet zelf de vaardigheden hebben om te doen van goed is voor het bedrijf. Ze krijgen het gevoel in een kleine ruimte te leven zonder bewegingsvrijheid. Leer uw team te ontstressen.

Kritieken en weinig respect

Wanneer management zich bezighoud met het openlijk bekritiseren van medewerkers dan voelen zij zich minder positief omtrent hun vaardigheden en capaciteiten. Hun eigenwaarde krijgt het moeilijk. Tot op zekere hoogte kan het bekritiseren in het juiste perspectief een sterkere drive tot gevolg hebben. Veelal is het niet het juiste perspectief maar een techniek om medewerkers te controleren. Leer uw team te ontstressen.

Talent niet benutten

Het bewust negeren van talent van ondergeschikten is een manier om te voorkomen dat ondergeschikten in hun krachtveld komen en mogelijk beter presteren dan hun manager(s).

Niet realistische toekomst schetsen

Managers schetsen wel eens een niet realistisch toekomst perspectief voor salarisverhoging als ze eerst de juiste prestatie neerzetten in hun huidige rol.

lees meer: Workshop Delegeren en Creativiteit


Vragen voor jou

We hebben een FAQ´s pagina en een Forum. Voor toegang vult u het kontaktformulier in

Nieuwsbrieven

Elke maand sturen wij een nieuwsbrief. U kunt hiervoor inschrijven via het contact formulier


Samenvatting

Management Ontwikkeling

We verzorgen all-in trainingen op locatie

Dit kan zijn in uw trainingsruimte, in een hotel of in een accomodatie rustig gelegen in een natuur gebied

We verzorgen de volgende zes 1 of 2 daagse trainingen die al meer dan 10 jaar vele cursisten hebben ondersteund:

Emoties herkennen

Oude balast over boord

Richting en focus

Deel van groter geheel

Onstressen en groeien

Delegeren en creativiteit

Info, data en of locaties op verzoek

Een wezenlijk onderdeel is Oneness energie overdracht voor versnelde persoonlijke en bedrijfsgroei. Gelijk aan het inzicht van op eigen kracht 1000 uur mediteren.

Audio List

Druk op play

Talen

Voor overige talen kies voor automatische vertaling diensten

Font Size

Selecteer een groter font size om de website aangenamer te kunnen lezen.

Video

Druk op play


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!